Frequently asked questions

Toch nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Wat is het verschil tussen zelf, met vastgoedmarketing.be of met een makelaar verkopen?
Wat kost vastgoedmarketing.be?

We bieden 3 formules aan. Deze pakketten zijn met zorg voor je opgesteld zodat je niets te kort komt. Je weet dus perfect wat je mag verwachten voor je geld. Voor de inhoud van onze formulies en de tarieven ervan klik hier

Wat als mijn woning niet verkocht is?

We beschikken over heel wat rapportagesystemen om snel te weten te komen wat de redenen zijn dat een woning niet verkocht geraakt. Na elke bezoekdag maken we een evaluatie op met enkele actiepunten om bij te sturen waar nodig. 
Daarnaast kunnen we op eender welke moment, de verkoop van je woning volledig overnemen. 

Waar verschilt vastgoedmarketing met spelers die 'dezelfde' diensten aanbieden?

Onze focus ligt op ontzorging via automatisaties én op vernufte marketing, waardoor zelf verkopen nog gemakkelijker gaat. 
Wij zijn een team met jarenlange ervaring in zowel de vastgoedsector als de marketingsector en weten dus als geen ander hoe we jouw woning het best in de markt plaatsen. We hebben in-house een erkend expert-schatter en tevens een eigen dronepiloot. Daarnaast bieden we ook exclusievere diensten aan zoals homestyling en 3D rendering. 

Hoe verloopt een bezoekmoment?

Nadat we de datum van het bezoekmoment hebben vastgelegd, voeren we gemiddeld 3 weken marketing voor je pand. We screenen elke aanvraag zodat je enkel de serieuze kandidaten hoeft te verwelkomen. Elke kandidaat-koper die zich inschrijft voor het bezoekmoment ontvangt tevens het volledige dossier van je woning. Hierdoor zijn de bezoekers voldoende geïnformeerd en dus ‘koopklaar’ gemaakt. Ze kunnen als het ware de dag zelf beslissen. Jij als verkoper krijgt van ons ook nog jouw persoonlijke bezoek box mee. Hierin vind je alles die je nodig hebt om je woning en jezelf voor te bereiden op het bezoekmoment.

Hoe bepaal ik de prijs van mijn woning?

Jij bepaalt zelf de verkoopprijs van je woning, je kan zeker ondersteuning vinden bij onze erkend expert-schatter of een officieel waardeverslag aanvragen bij ons om de prijszetting extra te beargumenteren.

Wat als iemand een bod wilt doen?

Na de bezoekdag krijgen alle bezoekers automatisch een berichtje met de contactgegevens van de eigenaars en een bodformulier. 3-4 dagen na de bezoekdag worden alle biedingen geëvalueerd en wordt er een koper aangeduid. Is er geen winnend bod binnengekomen? Dan wordt er een nieuwe bezoekdag ingepland. 

Hoe snel kan de publiciteit opgestart worden?

Nadat je ons gecontacteerd hebt om je woning zelf te verkopen, maken we in dezelfde week een afspraak om de volledige woning te screenen, fotograferen en met de drone in beeld te brengen (allemaal op dezelfde dag). Daarna hebben we max 4 werkdagen nodig om het pand te lanceren. 

Ik heb een koper gevonden. Wat nu?

Je hebt een ondertekend bodformulier ontvangen waar je op in wenst te gaan? Gefeliciteerd! je hebt niet alleen je woning verkocht, je hebt nog eens een pak geld uitgespaard door het zelf te verkopen. Je brengt ons op de hoogte en wij zorgen dat de notaris de nodige stukken ontvangt om de juridische administratie rondom de verkoop in orde te brengen. 

Zijn jullie aanwezig tijdens het bezoekmoment?

Wij zijn niet aanwezig. Wel kunnen we voorzien dat een vastgoedmakelaar het bezoekmoment overneemt wanneer dit wenselijk of noodzakelijk is. 

Ik weet niet welke formule of extra diensten het best bij mijn eigendom passen. Kunnen jullie hierbij helpen?

Beschik je nog niet over alle noodzakelijke en relevante attesten en je weet niet hoe je hieraan moet beginnen? Ga voor complete ontzorging, wij regelen de administratieve rompslomp. 

Staat de te verkopen woning leeg? Dan kunnen wij met veel overtuiging zeggen dat de homestaging een absolute troef is om kandidaat-kopers te overtuigen van de capaciteiten en troeven van de woning. Het is voor veel kandidaten heel moeilijk om de mogelijkheden van een lege ruimte in te schatten. Daarnaast zorgen decoratiestukken voor een gezellige sfeer en een echt thuisgevoel.

Is vastgoedmarketing.be enkel voor residentiële particuliere eigendommen?

Wij zijn gespecialiseerd in residentiële eigendommen. Sommige eigendommen vereisen een specifieke aanpak, wij bekijken dit graag samen met jou. 

In welke regio zijn jullie actief?

Wij zijn voornamelijk actief in Oost- en West-Vlaanderen.

Wat zijn de betaaltermijnen?

Je ontvangt een bezoekbox met alle attesten, fotomateriaal en relevante overige documenten na de lancering van de publiciteit van jouw pand. Deze bezoekbox zal tevens de factuur bevatten van onze diensten.